≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Telegraf.rs na evropskoj premijeri Xiaomi SU7 električnog automobila: Od 0 do 100 km/h za samo 2,7 sekunde!

Vreme čitanja: oko 1 min.

Max verzija ima domet od 800 kilometara sa jednim punjenjem!

  • 1

Na izvanrednom događaju na MWC sajmu u Barseloni, Xiaomi je uspeo da iznenadi posetioce predstavljajući svoj prvi električni automobil, Xiaomi SU7, čime je proširio svoj već impresivan asortiman proizvoda. Ovaj potez ne samo da je privukao pažnju prisutnih već je i postavio Xiaomi kao ozbiljnog igrača u auto-industriji.

Xiaomi SU7 dolazi u dve varijante: standardna verzija sa 220 kilovata (300 konjskih snaga), baterijom od 73,6 kilovat sati i zadnjim pogonom, i Max verzija sa impresivnih 495 kilovata (673 konjske snage) i baterijom od 101 kilovat sat.

Najimpresivnije karakteristike ovih modela su njihovi dometi – standardna verzija može da pređe do 668 kilometara po CLTC standardu, dok Max verzija ima domet od 800 kilometara sa jednim punjenjem.

Xiaomi SU7 Foto: Nikola Momčilović

Pored toga, ovaj automobil ubrzava od 0 do 100 km/h za samo 2,7 sekunde!

Obe verzije koriste Qilin bateriju proizvođača CATL, koja omogućava brzo punjenje.

Pored automobila, Xiaomi je na sajmu predstavio i svoj "Human x Car x Home" ekosistem, naglašavajući kako je SU7 deo šireg koncepta pametne povezanosti između vozila, domova i personalnih uređaja. Ovo odražava Xiaomi-jevu posvećenost inovacijama i stvaranju integriranih tehnoloških rešenja koja poboljšavaju svakodnevni život.

Iako detalji o ceni i dostupnosti SU7 modela još uvek nisu objavljeni, očekivanja su visoka. Posetioci MWC sajma imali su jedinstvenu priliku da se upoznaju sa budućnošću mobilnosti koju Xiaomi zamišlja, a prisustvo ovog automobila u Evropi samo dodaje uzbuđenje oko potencijalnog dolaska na tržište.

Više o automobilu pogledajte u videu na početku teksta.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • miloš obilić

    26. februar 2024 | 17:41

    Vozacka dozvola nije potrebna već oružani list. Posto je ovo tempirana raketa na ulicama

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA