Vreme čitanja: oko 1 min.

Xiaomi preplavljen porudžbinama: Čeka se i do sedam meseci za SU7

Vreme čitanja: oko 1 min.

Već prvog dana prihvatanja prednarudžbina, Xiaomi je zabeležio impresivnih 88.898 zahteva za kupovinu, naglašavajući ogromno interesovanje za SU7 model

  • 0
Xiaomi SU7 Foto: Nikola Momčilović

Xiaomi, poznati proizvođač pametnih telefona i potrošačke elektronike, nedavno je predstavio svoj prvi električni automobil, model SU7, koji je već privukao značajnu pažnju kupaca. Naime, potencijalni kupci se suočavaju sa periodom čekanja od četiri do sedam meseci za isporuku svojih vozila, što je jasan pokazatelj snažne potražnje na tržištu.

Već prvog dana prihvatanja prednarudžbina, Xiaomi je zabeležio impresivnih 88.898 zahteva za kupovinu, naglašavajući ogromno interesovanje za SU7 model. Ovaj automobil, čiji dizajn podseća na Porscheove modele Taycan i Panamera, pokrenuo je talas entuzijazma među ljubiteljima električnih vozila.

Za standardni model SU7, koji se prodaje po ceni od 215.900 juana (oko 29.870 dolara), procenjeno vreme isporuke kreće se od 18 do 21 nedelje. S druge strane, za SU7 Pro model, kao i za najskuplju verziju koja košta 299.900 juana, kupci bi mogli da čekaju i do 27-30 nedelja.

Xiaomi se na izazovnom tržištu Kine, gde se više od 40 brendova bori za pažnju potrošača, izdvaja stručnošću u proizvodnji pametnih uređaja. To im omogućava prednost u razvoju naprednih pametnih kontrolnih tabli, koje su posebno cenjene među kineskim kupcima.

Kao deo svoje prodajne strategije, Xiaomi je lansirao i dve specijalne verzije vozila pod nazivom "Founder's Edition", koje su uključivale dodatne poklone poput frižidera. Prvih 5.000 ovih automobila je rasprodato trenutno po otvaranju prodaje, a najavljena je i druga runda prodaje, mada nije precizirano koliko će vozila biti dostupno.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA