Vreme čitanja: oko 1 min.

Da li funkcioniše ograničenje brzine od 30 km/h? U ovom gradu su zadovoljni padom broja poginulih i povređenih

N. M.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Prema anketama sprovedenim u gradu, prosečna brzina je i dalje malo viša od dozvoljene, jer iznosi 38 km/h. Sada je interes vlasti da se brzina još spusti, a planiraju se mere poput postavljanja dodatnih kamera za merenje brzine

  • 2
Ograničenje brzine 30 na sat Foto: Shutterstock.com

U martu 2022. ograničenje brzine je spušteno na 30 km/h na većini puteva u francuskom gradu Lionu. Ta mera je omogućila da se broj nesreća na putevima smanji za trećinu. Dve godine nakon sprovođenja ograničenja brzine od 30 km/h u Lionu, gradonačelnik Gregori Duse pozdravlja rezultate.

"Danas vidimo izuzetne rezultate budući da smo smanjili broj nesreća za 35%, to je značajno. Vidimo, takođe, smanjenje teških nesreća za 39%, odnosno smanjenje broja poginulih i teško povređenih", rekao je Duse.

Od 30. marta 2022. više od 80% ulica u Lionu je dobilo ograničenje brzine od 30 km/h, podseća Revija HAK.

Međutim, prema anketama sprovedenim u gradu, prosečna brzina je i dalje malo viša od dozvoljene, jer iznosi 38 km/h. Sada je interes vlasti da se brzina još spusti, a planiraju se mere poput postavljanja dodatnih kamera za merenje brzine.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mile

    4. april 2024 | 18:00

    Neka stave 10 km/h biti ce jos i sigurnije , lepo izademo napolje i guramo kola ... Auta s 500 -600 konja pa i vise a ogranicenje na 30 pa dobro tko je tu lud ???

  • Neko ko živi u Lyonu

    4. april 2024 | 14:12

    Ovo je žešće s**nje šta ovaj se**a priča, možda je broj nesreća smanjen ali ne zato što vozimo sporije nego zato što više uopšte ne vozimo!!!! Uništio je grad zbog njegove ekologije, autom više nigde ne može da se ide, potrebno nam je sat vremena za 5km, nema ulice koja nije iskopana i u radovima... a da ne pričam o kamikazama na biciklama i trotinetima kojima je dozvoljeno da preleću kroz crveno bez gledanja.... ljudi su besni hoće da ga linčuju... molim vas samo nemojte pratiti njegov primer!!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA