Vreme čitanja: oko 1 min.

Problem sa haubom kod Lamborghini Urus modela: Evo šta se dešava

N. M.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Lamborghini je prvi put saznao za potencijalni problem u avgustu prošle godine, kada su primili dve reklamacije u Evropi vezane za neusklađenost haube i prednjeg branika

  • 1
Lamborghini Urus Foto: Shutterstock

Lamborghini je pokrenuo opoziv za svoj popularni SUV model Urus zbog potencijalnog problema sa haubom koja bi mogla da se otvori ili čak odvoji tokom vožnje pri većim brzinama. Opoziv obuhvata modele Urus Performante (2023-2024) i Urus S, ukupno 2.133 primerka, iako se procenjuje da samo 2% ovih vozila ima pomenuti problem.

Problem leži u zakovicama mehanizma za zatvaranje haube. Otkriveno je da zakovice mogu biti deformisane zbog nedoslednog proizvodnog procesa od strane dobavljača, što prenosi Klix.ba. Ova deformacija može dovesti do formiranja malih razmaka između haube i prednjeg branika pri brzinama većim od 150 km/h, što može preopteretiti mehanizam i izazvati kvar. U najgorem slučaju, hauba bi mogla da se otvori, zakloni pogled vozaču i ošteti vetrobransko staklo, ili se čak potpuno odvoji i ugrozi druge vozače na putu.

Lamborghini je prvi put saznao za potencijalni problem u avgustu prošle godine, kada su primili dve reklamacije u Evropi vezane za neusklađenost haube i prednjeg branika. U februaru ove godine, hauba jednog Urusa u Indoneziji se potpuno odvojila pri velikoj brzini, što je pokrenulo novu istragu i otkrilo neispravne zakovice.

Lamborghini će obavestiti vlasnike pogođenih vozila krajem juna i početkom jula, savetovati ih da obave pregled i, ukoliko je potrebno, izvršiti popravku haube ili postavljanje potporne ploče mehanizma. Dobavljač je već počeo sa proizvodnjom robusnijih delova kako bi rešio ovaj problem.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Gile

    25. maj 2024 | 20:40

    Pa nema problema sa tim kad su sve ograničenja do 130 kmh. Čemu panika.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA