≫ 

"Kec" na steroidima: 455 konja kultnog četrdesetogodišnjaka

Iako nekoliko decenija star, ova "Das Original" Golf prve generacije, iz 1980. godine, našao se na trkama ubrzanja u Nemačkoj

  • 1
Golf, Golf 1, Golf kec Printscreen: YouTube/cvdzijden - Supercar Videos

"Das Original. 1980" napis je na zadnjem staklu ovog zelenog Golfa prve generacije. Proizvođen u različitim verzijama i izdanjima od 1974. pa sve do 2009. godine, kada je poslednja varijanta, pod oznakom Citi Golf, sišla sa proizvodnih traka u Južnoafričkoj Republici, bio je to automobil koji je postao začetnik cele jedne klase automobila (iako neki tvrde da je prvi hečbek zapravo bila Zastava 101, takođe prozvana "kec", čija je proizvodnja u Kragujevcu počela 1971. godine).

Automobil zvaničnog imena Volkswagen Golf Mk1 bio je veoma popularan i u bivšoj Jugoslaviji, gde se od 1976. do 1985. godine proizvodio u pogonima TAS-a, u Vogošći kraj Sarajeva.

Iako nekoliko decenija star, ova "Das Original" Golf prve generacije, iz 1980. godine, našao se na trkama ubrzanja u Nemačkoj. Njegovi vlasnici očigledno su veliki zaljubljenici u svoj auto, budući da su od njega napravili pravu zver od 455 konjskih snaga.

Šta to tačno za ovaj zeleni "kec" znači i kako se jedan oldtajmer pretvara u pravog sprintera na pravcu, pogledajete u videu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Vuk

    31. decembar 2019 | 07:03

    Trebali su da ga urade na struju, bio bi jaci i brzi..

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA