≫ 

Svaki dan vozi Rolls-Royce, a sada je kupio Yugo sa petokrakom na krovu da od njega napravi nov auto

Za Yuga kaže da je, i pored toga što ga mnogi smatraju najgorim automobilom na svetu i stalno se sprdaju sa njim, jedan "prilično solidan auto, koji je se putevima Amerike kreće skoro punih 30 godina"

  • 3
Yugo Printscreen: YouTube/Videobob Moseley

Auto entuzijasta Bob Mozli, autor YouTube kanala Videobob Moseley, bavi se preradom automobila i izradom replika poznatih automobila iz fimova. On je nedavno je nabavio jedan zanimljivi Yugo GV Plus iz 1991. godine.

To je, kako sam kaže, "u svoje vreme bila premijum verzija Yuga na američkom tržištu", koga je pokretao i još uvek pokreće, motor od 1,3 litra sa elektronskim ubrizgavanjem (EFI). Automobil je opremljen petostepenim menjačem, a ima čak i klimu.

Iako svakodnevno vozi Rolls-Royce Phantom, za Yuga kaže da je, i pored toga što ga mnogi smatraju najgorim automobilom na svetu i stalno se sprdaju sa njim, jedan "prilično solidan auto, koji je se putevima Amerike kreće skoro punih 30 godina".

Bob je jako zadovoljan stanjem u kome se Yugo nalazi i kaže da hoće da na njemu zameni sve što može. Planira da stavi nove tapacirunge, da potpuno preuredi komandnu tablu, da sredi karoseriju i ofarba je u crveno, odnosno da od Yuga napravi "potpuno nov automobil". Jedino se još premišlja oko toga da li da mu na krov vrati jugoslovensku trobojku sa petokrakom ili ne...

U svemu tome pomoćiće mu, kako kaže, "momak iz Srbije", sa kojim je uspostavio kontakt putem interneta.

Od kada je početkom decembra stigao u njegovu garažu, Bob je o Yugu snimio tri videa. Svoje pratioce svakako planira da, novim snimcima, obaveštava o tome kako se restauracija odvija, što ćemo i mi u narednim mesecima ispratiti.

Video: Jugića je nasledio od pokojnog oca, nabudžio ga i sad Nikola gazi do šampiona Srbije

(Telegraf.rs/M.B.J.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Kazrapg.

    20. januar 2020 | 15:35

    Nikako ne preskacete da kazete da je yugo naajgori automobil na svetu a znate tacno da vam ta nije tacna pa opet ponovite to da procita svako !!

  • N+n

    20. januar 2020 | 15:37

    Yugo naasrecnija kola na svettuu, odlican a sa trake 4,500 maraka ! ziveli !!!

  • Loki

    20. januar 2020 | 18:37

    Sa petokrakom se rodio sa petokrakom neka nastavi da zivi. Sve ostalo je laz.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA