≫ 

1.400 oldtajmera na jednom mestu: Ovaj muzej - tržni centar jedinstven je u svetu

Brojni klasični četvorotočkaši iz vremena od samih početaka auto-industrije, preko prvih decenija 20. veka i modela iz perioda I i II svetskog rata, pa sve do '70-godina...

  • 0
Classic Auto Mall Printscreen: YouTube/Nick Lang

Stari napušteni tržni centar u gradiću Morgantaun, u američkoj državi Pensilvanija, pretvoren je u jedinstveni muzej automobila iz 21. veka. Na površini od 31.000 metara kvadratnih može da se smesti oko 1.400 automobila, a trenuto ih se tamo nalazi oko 1.000.

Iako tako izgleda, Classic Auto Mall ustvari i nije muzej, nego prodajni centar za klasične četvorotočkaše nastale od samih početaka auto-industrije, iz prvih decenija 20. veka, preko modela iz perioda I i II svetskog rata, pa sve do '70-godina. Naravno, zastupljeni su uglavnom američki automobili, među kojima ima dosta zaista kultnih modela.

Ovaj muzej - tržni centar funkcioniše tako što vlasnici oldtajmera, svoje automobile koji žele da prodaju ostavljaju na čuvanje Classic Auto Mall-u, koji im nudi posredovanje u prodaji. To, međutim, ne smeta onima koji žele da samo da razgledaju ove vremešne klasike, da to i učine.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA