≫ 

Najopremljenija policija ima i ruske leteće motocikle, ali oni baš i nisu kao MiG i Suhoj...

Ikao je još uvek u fazi istraživanja, leteći motocikl je viđen kao jedno od prevoznih sredstava koje će u budućnost imati svoju ulogu i naći širu primenu

  • 0
Leteći motor Printscreen: YouTube/Videokings

Policija u Dubaiju jedna je od nasavremenijih i najopremljenijih na svetu, pa je vrlo verovatno da je jedino sredstvo koje u svom arsenalu nemaju - leteći motocikl. Međutim, i na tom planu se već radi. Ikao je leteći motocikl, takozvani hoverbajk, još uvek u fazi istraživanja, viđen je kao jedno od prevoznih sredstava koje će u budućnost imati veću ulogu i širu primenu, čim se reše svi aspekti bezbednosti koji uz njega idu.

Jednu takvu letelicu proizvodi ruska firma Hoversurf, koja je još 2018. godine policiji u Dubaiju prodala konceptualni model svog letećeg motocikl Hoverbike S3. Iako su "leteći policajci Dubaija" završili obuku upravljanja i letenja ruskim "hoverociklom" i naučili vertikalno uzletanje i sletanje uz pomoć automatike, ipak se u svemu tome dogodi da negde "zapne", o čemu svedoči i ovaj video:

Inače, Hoverbike S3 je konstruisan od ugljeničnih vlakana, pokreću ga četiri motora snage od po 33kW i namenjen je letenju na visinama do 5 metara. U stanju je da postigne brzinu od 96km/h, dok mu baterija kapaciteta 12,3kWh omogućava autonomiju leta od oko 40 minuta. "Civilna" varijanta se može kupiti po ceni od 150.000 dolara.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA