• 2

Šta je teret iz prikolice u stanju da uradi autu prilikom sudara?

Posledice udarca automobila u betonski blok, pri brzini od 57,5 km/h bile su katastrofalne...

  • 2

Jedan Suzuki Wagon R, koji je vukao prikolicu na kojoj se nalazio pianino, bio je podvrgnut testu sa ciljem da se pokaže šta se događa kada automobil koji na taj način prevozi teret, udari u vertikalnu prepreku.

Krećući se brzinom do 57,5 km/h, automobil je udario u vertikalni betonski blok. Za volanom se nalazila lutka koja je predstavljala vozača.

Ukupna težina prikolice (265 kg) zakačene za vozilo i klavira na njoj (238 kg), iznosila je 503 kilograma.

Posledice udarca automobila u betonski blok bile su: aktiviranje vozačkog i suvozačkog vazdušnog jastuka, prednji i zadnji deo karoserije teško deformisani, zadnje sedište izbačeno iz ležišta usled udara klavira u zadnji deo automobila, donji deo tela "vozača" ostao je zaglavljen u zaglavljen u "zgužvanom" prednjem delu vozila, sudeći prema položaju sedišta udarac bi predstaljao ozbilja rizik od povrede da je u automobilu bilo više putnika, prikolica se otkačila i, takođe, veoma deformisala usled sudara.

Cilj ovakvih testova je da upozoravaju vozače da uvek moraju da budu veoma oprezni, naročito kada prevoze dodatni teret, i da dobro gledaju šta se nalazi ispred njih. Da imaju na umu da svaki mogući udes ugoržava kako njih same, tako i sve ostale vozače koji se u tom trenutku nađu u neposrednoj blizini.

Video: Evo šta se desi kada šleper brzinom bicikla udari u kolonu ispred sebe

(Telegraf.rs)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nemanja

    Prvo prikolica nije adekvatna za prevoz ovakvog tereta,drugo apsolutno nije uspanovan(vezan)teret po propisima tako de je testiranje na ovaj nacin potpuno besmisleno.

  • Zoran

    Pa zašto klavir, zar vam nije bilo žao?

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima