Najbrža "dvojka" na svetu "leti" 340 na sat!

Vremešni hečbek ispod poklopca haube krije motor sa neverovatnih 1.300 konjskih snaga, "samo" 200 manje od Bugattija Chiron...

  • 3
Golf 2, tjuning

Printscreen: YouTube/cvdzijden - Supercar Videos

Automobilski skup tjuning entuzijasta Race1000 nedavno je u Nemačkoj okupio neke zaista brze mašine. Među velikim brojem tjuniranih automobila, najveću pažnju je privukao, naizgled običan, Golf. Da, jedna "budžena dvojka" postala je ubedljivo najuzbudljiviji automobile tog događaja!

Golf, na prvi pogled, izgleda kao dobro očuvani jangtajmer, a samo bolji poznavaoci primetiće ogromni interkuler iza prednjeg branika. Naznake da i nije baš sasvim običan, daju velika cev auspuha i "rol kejdž" u kabini. Međutim, ovaj Golf 2 je u stanju da savremene superautomobile, bukvalno, "pojede za doručak"!

Vremešni hečbek, koji zvanično nosi oznaku Golf 2 R33 Turbo, ispod poklopca haube krije motor sa neverovatnih 1.300 konjskih snaga, što je "samo" 200 manje od Bugattija Chiron. Brojne modifikacije izvedene na njemu, omogućile su mu da u trci ubrzanja na pola milje (804 metra) dostigne brzinu od neverovatnih 340 kilometara na čas.

Zahvaljujući tom rezultatu, ovaj "metak na točkovima" postao je najbrži Golf 2 na svetu!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Branja

    10. avgust 2020 | 07:02

    Veciti auto...od kolevke pa do groba naj lepse dvojkino doba!!!

  • Vesna P.

    10. avgust 2020 | 07:51

    Golf 2, kao porucen za Cvarkovog kolegu, Dragana Torbicu iz Novog Sada!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA