Filmska scena na Hvaru: Italijan džipom doplovio do obale i ostavio Hrvate u čudu

Glavni krivac za ovu scenu je terenac-amfibija RMA Amphi-Ranger 2800 SR, odnosno njegov vlasnik iz Italije

  • 2
Amfibija Printscreen: Facebook/ivica.cezar

Jedan turista doplovio je na letovanje na hrvatsko primorje jednim, prilično neobičnim plovilom. Ili vozilom… U stvari, i jedno i drugo.

Izlazak na obalu u stilu Džejmsa Bonda (čuvena scena sa belim Lotusom Esprit iz filma "Špijun koji me je voleo") pobudio pažnju brojnih prisutnih kupača na bračkoj obali.

Glavni krivac za ovu scenu plovidbe pored usidrenih jedrilica uz obalu je terenac-amfibija RMA Amphi-Ranger 2800 SR, odnosno njegov vlasnik iz Italije.

Amfibija, koja izgledom podseća na Mercedes G-klase starije generacije, nema nikakve veze sa čuvenim terencem. Nastala je u Nemačkoj sredinom 80-ih, kao specijalno vozilo namenjeno radnicima na održavanju cevovoda.

Izrađen je od posebnih debelih aluminijskih limova, ima pogon na sva četiri točka, mogućnost kretanja po teškim terenima, kao i plovidbe. Motor mu je potpuno zaštićen od vode, a u vodi ga pokreće propeler kojim se upravlja pomoću sklopivog kormila.

 

😂 SEZONA ZA PAMĆENJE! Nakon Audi RS6 Avanta koji vuče kamper i gumenjak, evo nam kralja koji se Jadranom vozika amfibijom! 🛥http://www.carspottingcroatia.com/bol-turisti-se-po-moru-vozikaju-amfibijomPosted by Uživo sa hrvatskih prometnica on Wednesday, August 12, 2020

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA