Da li će policija dozvoliti nov način komunikacije u saobraćaju?

Uređaj omogućava vozačima da izraze svoje trenutno mišljenje ili osećanje, kao i da drugima daju informacije i signaliziraju određene situacije

  • 5
Modžipik Printscreen: LinkedIn/vjevrosimovic

"Modžipik" (engl. Mojipic) je displej za auto kojim može da se upravlja glasom ili preko mobilne aplikacije. Montira se na zadnje ili bočno staklo pomoću jednostavnih držača.

Uređaj omogućava vozačima da izraze svoje trenutno mišljenje ili osećanje o svojoj i vožnji drugih vozača, odnosno o trenutnoj saobraćajnoj situaciji u kojoj se nalaze. Svoje rekacije na nju, na kreativan način mogu da prikažu putem različitih emodžija.

Naravo, osim ličnih utisaka, vozači na svom ekranu drugima mogu da daju informacije i signaliziraju određene situacije, kao na primer da se u njihovom vozilu nalazi beba. Za sve to, "Modžipik" korisniku nudi više od 1.500 različith smajlija, gifova i emodžija.

Jedino što ovde ostaje nejasno je pitanje iz naslova: Da li će saobraćajna policija dozvoliti nov način komunikacije u saobraćaju?

Video: Ovako izgleda kada vozač ne zna da li je pošao ili došao

 

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Aleksandar

    20. decembar 2020 | 18:28

    Sa tim nacinom voznje skrece se paznja upravljanja motornim vozilom. Ugrozava se bezbednost u saobraćaju. Vozace netraba da interesuje sta je pored puta nego staje na kolovoznom putu. Nista nije slučajno.

  • Ns

    20. decembar 2020 | 18:06

    Kod nas ce uvesti obavezan atest 🤣

  • I3

    20. decembar 2020 | 15:15

    Zasto ne bi dozvolili? Ne ugrozavaju saobracaj sa tim niti krse zakon na bilo koji nacin!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA