Poslastica za fanove Kolina Mekrea: Legendarni Subaru spašava veliki šleper na zaleđenom putu

Naslednik čuvene Impreze, zahvaljujući svom neuništivom "ležećem" bokser motoru i stalnom pogonu na svim točkovima - ne zna šta je led

  • 2

Momak je iskoristio "kijamet" koji je paralizovao zapadnu Evropu da pokaže za šta je njegov Subaru WRX iz 2006. godine sposoban na ledu. Uz to pomogao je vozaču zaglavljenog šlepera da izađe na očišćen put. Snimak je nastao u Holandiji, a napravio ga je jedan zaljubljenik u japanska vozila.

Subaru je japanska kompanija poznata po tome što se drži svojih bokser motora, kod kojih su klipovi postavljeni pod uglom od 180 stepeni. Manji agregat, nisko postavljen, značio je da su njihova vozila mnogo bolje ležala na putu i imala više snage. Subaru takođe koristi stalni pogon na svim točkovima.

Davne 1993. godine, japanska kompanija je u svoj Reli tim uveli model Impreza. Kada je automobil došao u ruke škotskog asa Kolina Mekrea - Impreza je stekla kultni status! Taj automobil ima svoju "porodičnu verziju" koji sa trkačkom nema mnogo veze, ali je reli nasleđe nastavilo da živi u WRX modelu. Danas Subaru WRX pretstavlja san svakog automobiliste koji je spreman da dodatno "budži" mašinu, i da pokazuje svoje veštine kao ovaj Holanđanin.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Map

    12. februar 2021 | 22:19

    Hm, subaru, malo kji subaru predje 100000 bez otkazivanja motora, s te strane vrlo vrlo losi

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA