• 4

Skretanja nema, a vozači ga i dalje koriste: Zašto je ukinuto polukružno kod Buvljaka?

Umesto doskorašnje vožnje po propisima, vozači koji sada iz Jurija Gagarina, pre raskrsnice sa Antifašističke borbe, preko ostrva skreću levo ka Mostu na Adi - prave prekršaj

  • 4

Prošlogodišnji radovi u Ulici Jurija Gagarina, na raskrsnici sa Ulicom Antifašističke borbe, u Bloku 42 kod Buvljaka, promenili izgled i unapredili tu prometnu novobeogradsku raskrsnicu, otvorili nove pešačke prelaze i olakšali prolaz biciklistima.

Međutim, pre radova, u Ulici Jurija Gagarina, iz smera Bloka 19A i Bulevara Milutina Milankovića, pre same raskrisnice je postojala mogućnost polukružnog sretanja (skretanje još uvek postoji ucrtano na Gugl mapi te saobarćajnice). Vozači su na tom mestu mogli da skrenu i nastave vožnju ka Mostu na Adi i Ulici Vladimira Popovića bez ulaska u prometnu raskrisnicu, izbegavajući dodatno čekanje na semaforu i gužvu u samoj raskrisnici.

A budući da takva mogućnost više zvanično ne postoji, vozači su na tom mestu nastavili samoinicajativno polukružno da skreću, čime sada krše propise i ugrožavaju svoju i bezbenost drugih učesnika u saobraćaju.

Da biste, po propisima, skrenuli levo kod Buvljaka na Most na Adi sada su vam potrebni strpljenje i čelični živci. Da li je to moralo tako i da li se moglo pretpostaviti da će vozači sami ponovo "otvoriti" nepostojeće skretanje, pitanje je za nadležne...

(Telegraf.rs)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Baki

    Mi bi pre čekali nego zauzdali budale koje prave haos po gradu...pa se to posle mukotrpno ispravlja...kako se ne ugledaju jednom na strance

  • Pedja

    Aman ljudi pa na toj istoj raskrsnici ako idete desno a ne levo polukruzno nakon 50 metara vam je izlaz na most prema adi..jos da nasi pamenjakovici stave putokaz bilo bi svima jasno..zasto oni sto idu na most ne koriste tu mogucnost..jel ne znaju verovatno...putokaz sve resava..

  • Mimi

    Divim se našim stručnjacima,koji na mnogim mestima,bez ikakve potrebe i naučnih dokaza,ograniče brzinu na 40, i naprave saobraćajni haos!!

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima