≫ 

Tesla bez vozača protiv privatnog aviona od 3 miliona dolara: Isplivao snimak nesvakidašnjeg sudara

Za sve je navodno kriva “Smart Summon” funkcija

  • 2

Video objavljen na Redditu prošle nedelje prikazuje Teslu bez vozača kako polako udara u privatni avion vredan 3 miliona dolara.

Korisnik Reddita tvrdi da se incident dogodio na događaju za entuzijaste aviona u Vašingtonu čiji je domaćin bio proizvođač aviona Cirrus.

Portparol ove kompanije potvrdio je za Business Insider da je avion u pitanju Cirrus Vision Jet koji košta između 3 i 3,5 miliona dolara.

Osoba koja je snimila video kaže da je vlasnik Tesle koristio “Smart Summon” funkciju, koja omogućava vozilu da se isparkira i zaobiđe razne prepreke kako bi došlo do svog vlasnika.

Prema Teslinoj veb stranici, funkcija je “dizajnirana da vam omogući da premestite Model Y na svoju lokaciju (koristeći GPS vašeg telefona kao ciljnu destinaciju) ili na lokaciju po vašem izboru, gde će vozilo manevrisati oko prepreka ili se zaustaviti po potrebi”.

“Ovo je korisno za pomeranje Modela Y sa tesnog parking mesta, kroz bare, ili dok su vam pune ruke. Morate posmatrati vozilo i njegovu okolinu u svakom trenutku”, dodaje se.

Ovo nije prvi put da je ova funkcija imala probleme. Još u septembru 2019. godine, ubrzo nakon što je “Smart Summon” prvi put predstavljen, vlasnik Tesle je na Twitteru objavio video u kojem se Tesla bez vozača umalo nije sudarila sa drugim vozilom prilikom korišćenja ove funkcije.

“Moje prvo testiranje “Smart Summon-a” nije teklo po planu”, napisao je korisnik.

Video: Snimak prvog ubistva čoveka od strane robota

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mikele

    25. april 2022 | 16:27

    Kao sto vec netko reče tesle veze panjevi , jao se nama kad dozvoljavamo da nam ćipovi upravljaju kolima i da imaju svoju volju blažena beše čista mehanika

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA