≫ 

"Nije važno da li je fabrički, glasan je!" Vozača Hjundaija kaznili zbog preglasnog auspuha

Policijski službenik koji je vozaču izdao kaznu rekao mu je da će morati da potroši oko 7000 dolara da "popravi" vozilo, kao i da može da tuži proizvođača

  • 0
Behind The Wheel Foto: Tanjug/AP

Vlasnik Hyundai Elantre N u Kaliforniji se bori s vlastima koje su ga kaznile zbog preglasnog izduva, uprkos činjenici da je celi automobil još uvek u fabričkom stanju.

Državna granica za jačinu izduvnog sistema na vozilima ispod 2700 kilograma je 95 dB, piše Jutarnji.hr. Policijski službenik koji je vozaču izdao kaznu rekao mu je da će morati da potroši oko 7000 dolara da "popravi" vozilo, kao i da može da tuži proizvođača.

Video, koji je na Redditu objavio vlasnik Elantre N, započinje prilaskom policijskog službenika koji odmah postaje agresivan u tonu. Kad vozač objasni da je automobil u fabričkom stanju, te čak ponudi da otvori poklopac motora, policajac odbija.

"O ne, samo ću te poslati do državnog referenta, a oni će te vratiti nazad u fabriku... Obustaviće ti registraciju... Poslaće te natrag trgovcu".

"To morate da platite, oko 4000 dolara. Nakon što to učinite, vratite se državnom referentu da biste proverili da li sve modifikacije uklonjene... To će vas sve ispasti oko 7000 dolara. Ne možete da vozite automobil u sportskom načinu rada na ulici. To su trebali da vam kažu. Ako nisu, možete tužiti zastupništvo. Tako ćete dobiti svoj novac nazad".

Prema ažuriranoj objavi na Redditu, vozač OkCadidate103 kaže da je automobil prošao državnu referentnu inspekciju, ali nije prošao test izduvnih gasova emitujući 98 dB. Naravno, test se radio u sportskom načinu rada, koji nije zadati način rada na Elantri N.

Dokumenti pokazuju rezultate testa i potvrdu lokalnog zastupništva da je izduvni sistem zaista fabrički. Vlasnik se obratio i Hyundaiju.

Hyundai je rekao sledeće: "Hyundai N vozila su u potpunosti u skladu sa saveznim propisima i legalna su za prodaju i uličnu upotrebu u svim američkim državama. Hyundai je svestan ovog incidenta i radi direktno s kupcem da bi pomogao u rešavanju problema".

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA