• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Poplava u Boeing 737 MAX: Izlila se voda iz toaleta verovatno najbaksuznijeg aviona

Vreme čitanja: oko 1 min.

Alaska Airlines i Boeing 737 MAX ponovo se zajedno, u jednoj rečenici, spominju u svetskim medijima. Ovoga puta srećom nije došlo do odvajanja dela trupa i nagle dekompresije letelice već do jednog manje neugodnog događaja

  • 0
Alaska Airlines Shutterstock

Voda iz toaleta Boeing 737 MAX 9 avio-kompanije Alaska Airlines izlila se tokom leta iznad Pacifika. Hrpa papira na podu kabine ipak nije bila dovoljna da ublaži posledice poplave na nekoliko hiljada metara visine zbog čega je posada odlučila da se vrati na početni aerodrom.

Alaska Airlines i Boeing 737 MAX ponovo se zajedno, u jednoj rečenici, spominju u svetskim medijima. Ovoga puta srećom nije došlo do odvajanja dela trupa i nagle dekompresije letelice već do jednog manje neugodnog događaja.

Avion Alaska Airlines Boeing 737 800 Foto: Shutterstock

Na letu AS828 između Honolulu (HNL) i Ankoridža (ANC) 29. marta došlo je do izlivanja vode iz toaleta aviona, tačnije jedog pokvarenog lavaboa, prenosi Daily Mail. Curenje vode navodno je primećeno sat i po vremena nakon poletanja sa Havaja, a ona je brzo poplavila gotovo ceo pod putničke kabine.

Putnik Dastin Parker izjavio je da je na podu klozeta bilo pet do dest centimetara vode koja se izlivala onda kada su vrata bila otvorena. Ona je po svemu sudeći bila čista jer je dolazila iz lavaboa.

Na video snimcima koji kruže društvenim mrežama može se videti kako kabinsko osoblje Alaska Airlines pokušava da osuši deo poda i zaustavi izlivanje vode po celoj kabini - sa ograničenim uspehom. Letačka posada odlučila je da obustavi let ka Aljasci i vrati se u Honolulu.

Boeing 737 MAX 9 (N955AK) bezbedno je sleteo na havajski aerodrom oko dva sata i 20 minuta nakon što je sa istog poleteo. Prema pisanju Daily Mail, Alaska Airlines je prebacila putnike na druge letove u svojoj mreži i izvinila im se zbog neprijatnosti.

WC toalet u avionu Shutterstock

Toaleti u avionima su veoma sofisticirani i kada se pokvare mogu da prouzrokuju velike probleme. Nedavno su na jednom prekookeanskom letu KLM otkazali skoro svi klozeti Boeinga 787 zbog čega je avion vraćen u Amsterdam. Više o ovom (smrdljivom) događaju možete pročitati u posebnoj vesti na portalu Aero.rs.

(Aero.rs)

Video: Otvaranje linije Izmir-Tivat Air Montenegro

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Aero Telegraf zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>