• 2

Vreme čitanja: oko 1 min.

Air Serbia planira da poleti za Šangaj u novembru, Majami na čekanju do sledeće godine

Vreme čitanja: oko 1 min.

Srpska nacionalna avio-kompanija očekuje dolazak širokotrupnih aviona Airbus A330-200 koji su do skoro bili u flotama Etihada i kompanije Air Belgium

  • 2
A330 Salinger Igor

Prema rečima Jiržija Mareka, generalnog direktora kompanije Air Serbia (JU), avioni ovog prevoznika poleteće za Šangaj u novembru ili decembru ove godine.

Marek je ovo potvrdio u Mostaru, na Međunarodnom sajmu privrede, precizirajući da će Majami "doći na red sledeće godine", jer kompanija čeka dolazak širokotrupnih aviona.

Šangaj je potencijalno najprometnija još uvek neuslužena dugolinijska ruta sa aerodroma u Beogradu. S druge strane, srpska prestonica je peta najprometnija neuslužena destinacija u Evropi prema indirektnom putničkom toku za Šangaj, nakon Diseldorfa, Venecije, Hamburga i Berlina.

Air Serbia Airbus A330 Salinger Igor

Beograd je sedma najprometnija neuslužena destinacija Šangaja globalno, navodi se u tekstu portala Ex-Yu Aviation.

Air Serbia je ranije saopštila da će pokrenuti letove za Šangaj i Guangdžu ove godine, uz proširenje ka Severnoj Americi 2025. godine. Avio-kompanija je dobila dozvole za dva nedeljna leta za Šangaj i tri nedeljna leta za Guangdžu.

Srpski prevoznik treba da dobije dva aviona Airbus A330-200 ove godine, koji su prethodno bili u flotama avio-kompanija Etihad Airways i Air Belgium, pri čemu se očekuje da prvi stigne u julu, a drugi ili u septembru ili oktobru.

Air Serbia takođe planira proširenje postojećih code-share partnerstava sa drugim prevoznicima kako bi poboljšala povezanost sa udaljenim tržištima, između ostalog sa ITA Airwaysom (AZ) na ruti Beograd - (Rim) - Toronto kao i Istanbul - (Beograd) - Toronto sa Turkish Airlinesom (TK) sa kojom saradnja već postoji.

(Aero.rs)

Video: Air Serbia Airbus A330

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Aero Telegraf zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Leka Paor

    18. april 2024. | 07:06

    A Toronto?Obećanje staro 6 godina!!

  • angelina

    18. april 2024. | 12:14

    Za Majami mi je krivo što se odlaže jer je danima išla vest da će se uskoro realizovati. Kumovi su mi na Floridi i već sam zamišljala kako sam rezervisala i karte i r parking i kako ću direktno bez presedanja do kumova uskoro.

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>