Vreme čitanja: oko 2 min.

Obradović otkrio šta se desilo sa Koprivicom: "Dobio je udarac, nismo mislili da je tog intenziteta"

S. P.

Vreme čitanja: oko 2 min.

Crno-beli su ostvarili veoma važnu pobedu pred nastavak serije

  • 9
Željko Obradović Printskrin: Youtube / BC Igokea

Košarkaši Partizana su ostvarili značajnu pobedu nad ekipom Budućnosti u polufinalnom okršaju ABA lige, a pred medije je u ime Partizana izašao Željko Obradović.

Obradović je istakao da je najvažnija pobeda koju su crno-beli ostvarili, uprkos nekim greškama u fazi odbrane.

- Upravo je suština da je 1-0 i da smo pobedili. Mnogo dobrih detalja, pre svega odbrana. Problem je evidentan dpa su dali 18 poena iz naših izgubljenih lopti i njihov ofanzivni skok. Čestitke igračima na pobedi i hvala svima koji su došli da nas bodre i daju podršku timu u ovim danima kada se svi spremaju za produženi odmor - rekao je Obradović.

Druga četvrtina nije bila preterano efikasna, a ni Ognjen Jaramaz nije sa timom već neko vreme.

- 14-13 je bilo u drugoj četvrtini, kako god se dobije, važno je da se dobije. Igrači su igrali dobru odbranu, u tom periodu smo imali brzoplete odluke i to je razlog. Ali svakako sam zadovoljan, osim poslednje deonice, a što se tiče Jaramaza ima povredu noge i ne trenira sa timom - dodaje Obradović.

Dodaje da je Partizan zaslužio ovu pobedu uprkos neizvesnoj završnici.

- Bio je trenutak kada su prišli na četiri razlike, ali bilo je i situacija gde smo imali dobre šuteve, a lopta je izašla iz obruča. Tu se ne može zameriti igračima, ali smo se vratili na rezultat koji je na kraju realan. Oko 38 minuta smo bili u vođstvu, tako da smo prilično kontrolisali utakmicu. Naravno ovo je serija, treba zaboraviti i pripremiti se za utakmicu u podgorici - rekao je Obradović.

Otkrio je zašto na utakmici nije bio prisutan Balša Koprivica.

- Napravili smo plan koji će odgovarati igračima. U plej-ofu su kraći, ali intenzivniji treninzi. Tu je sve podređeno brzini. Balša nije bio u timu, bio je predviđen da startuje, ali je dobio udarac na treningu i ima hematom, pa zbog toga nije bio u timu. Takve stvari se dešavaju, procenili smo uz pomoć doktora da je bolje da odmori i da ga spremimo za narednu utakmicu - zaključio je Obradović.

Crno-beli sada vode 1-0 u seriji, a naredni meč igra se sedmog maja, ali ovog puta u Podgorici pred navijačima Budućnosti.

(Telegraf.rs)

Video: Može li Partizan da osvoji Evroligu? Željko odgovorio na večno pitanje navijača

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Lakirana cipelica

    30. april 2024 | 21:28

    Bravo sampioni. Idemo jako do titule

  • ovaj bre

    30. april 2024 | 22:26

    ima obraz ko đon

  • Луцијано

    30. april 2024 | 22:53

    Andjusic trifunovic avramovic jaramaz najgori igraci bez ucinka plus ponitka cak deluju bas me briga .kaze zeljko mnogo izgubljenih lopti PA COVECE NEMAS PLEJMEKERA TABA LOPTU KO STIGNE NANELI PANTER ITD.ONI NEMOGU PROBITI PRVU LINIJU PROTIVNIKA A POSEBNO DA IGRAJU ODBRANU KAD PROTIVNIK IMA PLEJA BRZIH NOGU AMAN TRI GOD EKSPERIMENTISWMO SA PLEJOM DOVEDITE POBOGU NEKOG

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA