Esports novinar Thorin nastavlja duel sa ekipom Astralis

Novinar i profesionalna organizacija već neko vreme se ne slažu na socijalnim mrežama, a Thorin je juče iskoristio priliku da prokomentariše novi potez danske organizacije.

  • 0
iem_europe Foto: Valve/CS:GO

Danska organizacija je juče najavila svoj novi projekat. Esports tim planira da napravi program za razvoj mladih igrača pri kojem će regrutovati nove talente, koji će se kasnije priključiti timu ili biti ''sparing'' partneri glavnom sastavu. Zvuči kao dobar potez? Ne prema strastvenom žurnalističkom veteranu Dankanu ''Thorin'' Šildsu. Samo nekoliko minuta nakon objave Dankan se uputio na tviter i krenuo da rešeta organizaciju. Definitivno se nešto dešava između ova dva ''entiteta'' jer je Thorin već ranije oštro reagovao na vesti da Astralis stoji iza velikog sajta za CSGO vesti, HLTV.org.

Thorin se brine da će igrači koji budu potpisali za ovaj program biti iskorišćeni, jer će organizacija da im ponudi slabe ugovore zbog njihovih godina, a očekivaće velike pare za transfer kako bi što više zaradila (izlgeda da je sport stigao i u esports). Novinar veruje da će organizacija prigrabiti najinteresantnije talente sa scene i držati ih u ugovornom paklu. Iako većina zajednice ima pozitivno mišljenje o Astralisu kao organizaciji, Thorin je argumentovao da jedino CSGO sastav beleži dobre rezultate, i to isključivo zbog odličnih igrača, a da ne trebate da kopate duboko da bi videli da razni drugi delovi loše funkcionišu (kao što je LoL tim).

Astralis želi da pomogne u razvoju predstojećijh mladih talenata iz njihovog regiona. Po njihovim rečima, oni kroz ovu inicijativu žele da ubace igrače u profesinalno okruženje i razvijaju ih u CSGO i LoL igrama. Organizacija je već unajmila dva trenera koji će biti odgovorni za negu talentovanih početnika.

Obe strane definitivno imaju solidne argumente. Može li jedna CSGO priča da ima srećan kraj u zadnje vreme?

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA