• 0

Esports organizacija Chaos odustala od CSGO i Rainbow 6 sastava

, Telegraf

Pandemija pravi sve više problema esports organizacijama a američki tim Chaos Esports Club ne uspeva da finansijski stane na noge.

  • 0

Nakon nekoliko nedelja glasina ekipa Chaos Esports Club je objavila da je ipak odustala od dve ekipe koje ih predstavljaju u Counter Strike-u i Rainbow 6. Organizacija je navela ograničenje putovanja kao jedan od glavnih razloga za odustajanje od sastava, kao i manjak mogućnosti da se privuku sponzori.

Umesto toga fokusiraće se na podršku kreatorima koji prave sadržaje vezane za gejming ali i druge oblike. Svi igrači koji su igrali za ovaj tim u pomenutim kategorijama su sada slobodni igrači koji će sigurno privući interesovanje timova koji žele da pojačaju svoje ekipe.

Organizacija neće imati nijedan esports tim pod svojim imenom za sada, a ovaj razvoj situacija definitivno potvrđuje da je nedostatak događaja, koji se održavaju uživo, ozbiljan udarac za većinu ekipa koje se takmiče na različitim esports scenama. Jedno od retkih velikih esports lan turnira koji je održan ove godine je LoL Worlds 2020 a videćemo koliko se ovaj potez isplatio Riot-u u bliskoj budućnosti.

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima