Australijski CS:GO profesionalac falsifikovao lična dokumenta

Zaradio je jednogodišnju zabranu učešća na profesionalnim turnirima.

  • 0
csgo-wp12 Foto: Valve

Profesionalni igrač Tajson ''asap'' Paterson iz australijske CS:GO ekipe Rooster je dobio dvanaestomesečnu zabranu učešća na turnirima jer je koristio lažna lična dokumenta. Tajson je falsifikovao svoju ličnu kartu kako bi zaobišao uzrasnu granicu ESL Australia 2v2 CS:GO turnira. Naime, učešće je dozvoljeno samo takmičarima starijim od 18 godina, dok je Tajson imao 17.

28. novembra se održao 2v2 CS:GO turnir koji organizuje ESL Australia. ESL zvaničnici su po običaju započeli proces verifikacije uzrasta, zbog čega je Tajler poslao lažne lične podatke sa izmenjenim datumom rođenja.

Organizacija je zatim zatražila dodatan dokaz u vidu fotografije, ali je Tajson ovaj zahtev odbio. Zbog toga su organizatori izdali zvaničnu izjavu putem koje su razmatrali eventualnu suspenziju igrača. 17-godišnjak je tada poslao fotografiju originalnih dokumenata, i priznao da je pokušao da zaobiđe uzrasnu granicu od 18 godina falsifikacijom svoje lične karte.

Tajson je zbog toga dobio zabranu učešća na svim Dreamhack, ESL, i ESEA turnirima. Zabrana je stupila na snagu 2. decembra 2020. godine i trajaće narednih 12 meseci.

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA