Gejming zajednicu inspiriše priča mališana sa teškom bolešću koji je pravi majstor u igricama

Dečak boluje od Dišenove mišićne distrofije

  • 0
tužno dete

Pixabay.com

Devetogodišnji dečak iz Kine je pokazao neverovatnu veštinu u esportu Counter-Strike: Global Offensive , uprkos njegovoj neizlečivoj bolesti. Dečak ima Dišenovu mišićnu distrofiju, genetičko oboljenje koje prati izuzetna slabost i progresivna degeneracija telesnih mišića. Prosečan životni vek pacijenata sa Dišenovom mišićnom distrofijom je 26 godina.

Međutim, tragična sudbina mališana Žao Čena ga nije sprečila da se potpuno posveti jednim od najpoznatijih esportova svih vremena - CS:GO.

Uz podršku njegovog oca, koji takođe igra CS:GO, dečak je počeo da uči kako da igra popularnu pucačinu. Kao što možemo da vidimo u ovoj video reportaži, Counter Strike mu je dao šansu da u igrici iskusi neke stvari koje u stvarnom životu inače ne bi mogao zbog njegove teške bolesti.

Čen je level 7 na FACEIT-u, što je izuzetno impresivno imajući u vidu njegovu situaciju i godine.

Čen ne može da hoda, a vremenom verovatno više neće biti u stanju da sedne za računar i zaigra CS:GO. Ipak, stvarno je inspirativno koliko je pozitivan i kako je uspeo da se posveti i postane jako dobar u onome što voli.

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA