≫ 

Komisija za integritet sankcionisala Nika, dok je ostatak Heroica oslobođen optužbi

Komisija za integritet u esportu (ESIC) je nakon višemesečnog istraživanja objavila konačnu odluku povodom optužbe da su igrači Heroica pomagali nekadašnjem treneru, Nikolaju ”Hunden” Petersenu u zloupotrebi bagova prošle godine.

  • 0
Foto: Heroic

Rezultat istrage izriče samo male sankcije za Nikolaja ”Niko” Kristijansena, koji je dobio blagu kaznu kao rezultat priznanja krivice u kombinaciji sa izuzetnim i posebnim okolnostima, pošto je HUNDEN manipulisao svojim igračem, znajući da određena zdravstvena stanja utiču na njegovu procenu, čineći ga jako zavisnim od onih kojima veruje oko sebe.

Iako on više nije član Heroica, kazna neće uticati na njegov angažman u OG-u, zbog čega će neometano moći da nastavi svoju karijeru. Što se tiče četvorice preostalih optuženih, oni su oslobođeni svih optužbi, pošto ne postoje dovoljni dokazi koji bi mogli da potvrde da se imali ikakve veze sa ovim skandalom. CadiaN, TeSeS i stavn su i dalje članovi Heroica, dok je B0rup u međuvremenu potpisao za Mad Lions.

Pošto je Niko priznao svoju krivicu, izbegao je bilo kakvu suspenziju, ali će umesto toga morati da dobije:

  1. Oštar javni ukor za njegovo ponašanje
  2. Upozorenje o ozbiljnim posledicama za svako buduće kršenje ESIC programa integriteta
  3. Obavezno prisustvovanje edukacijama jedan na jedan sa komesarom ESIC-a u trajanju od najmanje 30 minuta
  4. Najmanje 15 minuta provere kod komesara svakog meseca u trajanju od najmanje šest meseci

Ukoliko ne bude ispunio neki od ovih zahteva, uslediće suspenzija ne kraća od mesec dana. Razlog za ovako ”malu” kaznu, je potvrda lekara da Niko ima smanjenu pažnju usled hiperaktivnosti (ADHD/ADD), kao i Aspergerov sindrom, što može da ima značajan uticaj na njegove odluke. Hunden je zloupotrebio njegovo poverenje, zbog čega je Niko mislio da takav akt neće biti veliki problem.

Kompletan izveštaj ESIC-a možete pročitati u prilogu ispod.

Heroic će nakon ovakve odluke moći da se opusti i da se kompletno posveti pripremama za Major, koji počinje početkom sledeće nedelje. Što su Hundena tiče, siguran sam da je nakon ove istrage njegova karijera nezvanično završena, pošto sumnjam da će i jedna organizacija želeti da započne saradnju sa njim, koliko god da je njegovo znanje igre izuzetno.

Da li verujete da je ESIC doneo ispravnu odluku?

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA