Makedonija je šampion Svetskog IeSF šampionata

Makedonska CS:GO reprezentacija, koju su predstavljali momci iz Bluejays-a, je pobedom nad Rumunijom postala šampion sveta u Kanteru!

  • 2
Foto: macedonianesf/ IESF

Nakon slabijeg starta u grupnoj fazi, Makedonci su u plejofu drastično podigli nivo igre. Juče su savladali Slovačku, pa tzv. Kosovo, pre nego što ih je savladala baš Rumunija za plasman u finale. To svakako nije bio kraj za njih, jer su danas imali novu šansu u okršaju sa Ukrajinom.

Ukrajinci, koji su pre dva dana eliminisali Srbiju u grupnoj fazi, su bolje otvorili ovaj meč. Došli su do velike prednosti i dugo je delovalo kao da će lagano dobiti prvu mapu, da bi dozvolili Makedoncima da se kompletno vrate na meč. Tek pri rezultatu 14-13 Ukrajina konačno prekida seriju i osvaja poslednje dve runde.

Druga mapa je imala sličan tok, ali su uloge bile obrnute. Ovoga puta je Makedonija povela, a onda su došli do čak 5 meč poena. Tu šansu su propustili, pa su usledili produžeci. Tek tada su se Jane ”aidKiT” Apostoloski i njegovi drugari odvojili, da bi konačno došli do izjednačenja.

Odlučujuća mapa je bio Inferno, gde je Ukrajina dugo bila mnogo bolja, zbog čega su ovoga puta oni došli u situaciju da povedu sa 15-10. Nisu iskoristili nijedan, a onda je usledila kazna, jer je Makedonija kroz produžetke došla do preokreta i plasmana u finale.

Nakon ovog okršaja usledilo je i veliko finale, a Makedonija je dobila priliku da se revanšira. Za razliku od prethodnog meča, Makedonija je ovoga puta bila mnogo sigurnija, što se videlo već u startu, dok se videlo da je mlada Rumunska ekipa bila pod velikim pritiskom. Aleksandar ”CacaNit” Kjulukoski je briljirao, zbog čega je njegova ekipa uspela da slavi na obe mape.

Ovom pobedom je Makedonija zvanično postala Svetski šampion u Kaunter Strajku, što je ogroman uspeh za ekipu koja je formirana pre samo par meseci. Ovi momci su u veoma kratkom periodu pokazali visok kvalitet igre, zbog čega ih je nedavno i potpisala nemačka organizacija.

Ovo je veliki uspeh za balkansku CS:GO scenu i nadamo se da će samo podstaći ostale ekipe sa ovih prostora da nastave da pružaju svoj maksimum!

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA