• 0

Organizacija Beyond The Summit suspendovala Dota 2 tim zbog pogrdnih komentara

, Telegraf

Menadžer američke ekipe Plasma1337x podelio je par kontroverznih stavova na socijalnim mrežama.

  • 0

Ekipa Plasma1337x je trebala da se sastane sa timom iz južnoameričke Dota scene, beastcoast, kada je njihov menadžer odlučio da prokomentariše odnos severnoameričkih organizacija i igrača iz Latinoamerike. U izbrisanim tvitovima on je igrače nazvao '' jeftinom južnoameričkom radnom snagom'' i drugim ''pogrdnim'' terminima. Ubrzo nakon toga, Beyond The Summit je suspendovao tim sa turnira pošto su se članovi kompetitivne scene obrušili na zločinca.

Komentator Beyond The Summit organizacije kao i menadžer beastcoast-a su javno osudili komentare i video koji je menadžer postavio nazivajući ih neprofesionalnim, pogrdnim i da sadrže rasističke elemente. Igrači su potom odlučili da napuste Plasma1337x organizaciju i izvinili se zbog ponašanja menadžmenta.

Da li je menadžer tima zaista bio toliko brutalan koliko pogođeni ljudi smatraju? Prosudite sami u videu ispod. Jedna činjenica se definitivno ne može zaobići. Američka Dota 2 scena je već neko vreme u problemima jer timovi teško dolaze do sponzorstava a jedini celokupno profesionalni tim je Evil Geniuses.

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima