≫ 

Uhapšeno 20 funkcionera uticajne esports kladionice

Onlajn esports klađenje je ogroman biznis u Kini.

  • 0

Prema najnovijim izveštajima medijskog portala Invenglobal, kineska onlajn esports kladionica, VPGame, je trenutno pod policijskom istragom zbog sumnje o ilegalnim aktivnostima. Oko 20 funkcionera je završilo u pritvoru.

VPGame je jedna od najpopularnijih onlajn esports kladionica, koja pruža i medijsko pokriće esportova kao što su Dota 2 i CS:GO. Vlasnik VPGame-a je čuvena kineska esports organizacija LGD Gaming, koja je ostvarila veliki uspeh na internacionalnoj Dota 2 sceni.

VPGame dozvoljava svojim korisnicima da se klade na esports mečeve korišćenjem virtuelne valute i kozmetičkih Dota 2 i CS:GO skinova. Ova praksa je u skladu sa kineskim zakonom o kockanju i klađenju, jer ne uključuje pravi novac. Međutim, u januaru 2021. godine je izronila sumnja o preprodavanju njihove virtuelne valute za pravi novac.

Policijska istraga je i dalje u toku, ali je izuzetno poverljive prirode. Poznato nam je da su računi VPGame zaposlenih trenutno zamrznuti, tako da nisu u mogućnosti da primaju platu. VPGame stranica još uvek funkcioniše, ali samo klađenje je ''otkazano''. Na sajtu se takođe pojavila napomena da nijedan virtuelni predmet niti valuta ne može da se razmeni za pravi novac.

Ovo nije prvi put da su VPGame i LGD Gaming prikazani u negativnom svetlu. U maju 2018. godine je izronila sumnja da je kompanija umešana u nameštanje profesionalnih Dota 2 mečeva.

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA