Vozač Formule 1 Lando Noris osnovao esports organizaciju

Još jedan tradicionalni sportista koji je ušao u svet esporta.

  • 0
Formula 1, Monca Foto: Tanjug/AP

Britanski vozač Formule 1 Lando Noris je zvanično najavio svoju novu esports ekipu koja će se zvati ''Quadrant''. Iako se uglavnom fokusira na svoju karijeru vožnje za engleski tim Meklaren, video igre i esports scena mu nimalo nisu strani.

Naime, Lando na streaming platformi Twitch redovno prenosi svoje Among Us i Call of Duty: Modern Warfare partije. Ovo mu je u početku bio samo hobi, koji se sa početkom trenutne COVID-19 pandemije pretvorio u posao sa strane. Njegov kanal poseduje preko 680,000 pratilaca i u proseku broji preko 150,000 pregleda.

Lando je dodao da mu se ideja o osnivanju sopstvene esports organizacije po glavi vrtela već neko vreme. S obzirom da nas je pandemija primorala da ostanemo kod kuće, realizacija ove ideje je došla mnogo brže od očekivanog.

Lando Noris nije jedini vozač Formule 1 koji je osnovao svoj esports tim. Naime, vozač Romen Grožan je u aprilu ove godine predstavio svoju organizaciju ''R8G eSports'' koja se isključivo bavi trkačkim igrama.

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA