Esports zvanično postaje disciplina na Komonveltskim Igrama

Federacija Komonveltskih Igara (CFG) je saopštila da esports zvanično postaje deo njihove predstojeće sportske manifestacije, Commonwealth Games.

  • 0
Master gejminga 4.0, vizual VR Foto: DSI

Komonveltske Igre su internacionalni sportski događaj na kome se takmiče članice Komonvelta Nacija. Od 54 država, samo dve su evropske – Ujedinjeno Kraljevstvo i Malta. Slično Olimpijskim Igrama, ova manifestacija se održava svake četiri godine.

Esports će 2022. godine debitovati na Komonveltskim Igrama, i imaće sopstveni brending, organizaciju, menadžment i medalje. Međutim, kako je ovo prvi put da je esports uključen u program, pobednici neće osvajati medalje. CFG veruje da će se ovo promeniti 2026. godine, kada će esports dobiti još bolju integraciju.

Iako se CFG susreo sa kritikama ”sportskih tradicionalista”, veruje da je inkluzija esporta neophodna za dalji razvitak industrije. Esports samo nastavlja da raste u popularnosti, posebno kod mladih, zbog čega je ovo odličan korak u evoluciji Komonveltskih Igara.

Još uvek nije najavljeno koje igre će se pojaviti na turniru, ali Eurogamer spekuliše da je jedna od uključenih igara Dota 2.

Esports je takođe uključen u program 12. Azijskih Igara, a pobednici u ovoj disciplini će 2022. godine prvi put biti nagrađivani medaljama.

Komonveltske Igre 2022 će trajati u periodu od 28. jula do 8. avgusta.

Da li ćemo esports možda videti na Letnjim Olimpijskim igrama 2024. godine?

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA