• 0

Ukradeni Fortnite i Minecraft nalozi se prodaju na velikom crnom tržištu

Vrednost ''crnog tržište za igrice'' prelazi milijardu dolara

  • 0

Verovatno vam je poznato da postoje hakeri koji kradu informacije i naloge onlajn video igara i preprodaju ih po suludim cenama. Međutim, šokantno je koliko je zapravo veliko crno tržište za video igre. Naime, novi izveštaji i procene koje je dalo internet obezbeđenje Night Lion nalažu da je crno tržište na kome se prodaju Fortnite i Minecraft nalozi vredno milijardu dolara.

Ovaj izveštaj kaže da hakeri koriste automatizovan softver koji je sposoban da analizira čak 500 naloga u sekundi. U nastavku procesa koristi prikupljene informacije kako bi proverio vaše lične podatke, pristupio, i na kraju ukrao vaše naloge. Najpopularniji i najtraženiji nalozi na ovom crnom tržištu su Fortnite, Minecraft, Runescape, i Roblox nalozi.

Pošto je potreban veliki broj sati kako biste dovoljno napredovali i ''opremili'' vaše Fortnite i Minecraft naloge, mnogi igrači odlučuju da uzmu prečicu kupovinom već ''izigranih'' naloga. Ukradeni Fortnite nalozi se u proseku prodaje za oko 250 dolara, dok neki dostižu i cenu od nekoliko hiljada, u zavisnosti od toga koliko skinova nalog ima.

U jeku ovih zabrinjavajućih podataka, ne zaboravite da nikada ne biste trebali da koristite istu lozinku na većem broju naloga, i da biste trebali da se potrudite da bude što kompleksnija.

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima