≫ 

Among Us postaje najpopularnija mobilna igra u 2020. godini sa preko 86 miliona korisnika

Igrica je postala popularna tek 2 godine nakon što je izašla.

  • 0
among-us-23 Foto: Innersloth

Prošlo je i treće tromesečje 2020. godine, a Among Us je prešišao čak i PUBG Mobile i postao naslov sa najviše preuzimanja sa Google Play i App Store prodavnica. Zbog čega je ovo slučaj?

Among Us je izašao davne 2018. godine, a tek je tokom leta 2020. stekao slavu koja je danas neosporiva. Igra je privukla izuzetno veliku pažnju iz nekoliko razloga.

Igra se ''prodaje'' na dve platforme - na računarima i mobilnim telefonima. Na kompjuteru je možete kupiti za 5 dolara, dok je na mobilnim telefonima besplatna. Sada vam je jasno zašto je broj igrača na PC-ju zanemarljiv u odnosu na mobilne telefone.

Drugo, Among Us razvojna kompanija delom može da zahvali trenutnoj COVID-19 pandemiji za stečen uspeh. Masivan broj ljudi se nalazi u karantinu, posebno u Sjedinjenim Američkim Državama, gde je situacija kritična.

Dalje, trenutno postoji manjak ovako pristupačnih ''izbaci uljeza'' naslova, a Among Us je savršen kandidat sa svojim jednostavnim sistemom koji se može igrati u širokom krugu prijatelja.

Osim što je savršen način da se sastanete sa društvom onlajn, mnoge igrače su verovatno inspirisale neke poznate internet ličnosti, koje na raznim streaming platformama prenose svoje partije.

Na kraju bismo pomenuli da je jedan od glavnih konkurenata, PUBG Mobile, nedavno postao zabranjen u Indiji, zbog čega je popularnost ove mobilne pucačine solidno opala. To je otvorilo priliku za Among Us, koji je postao najigranija mobilna igrica u 2020. godini.

Koliko dugo će trajati ovaj uspeh?

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA