• 0

PUBG Mobile navodno zaradio $200 miliona u septembru

, Telegraf

Prema novim izveštajima, PUBG Mobile je završio na drugom mestu po zaradi među mobilnim igrama.

  • 0

Mobilni hit je prema izveštajima uvećao svoju zaradu za %13.3 u poređenju na isti period prošle godine, što bi značilo da je naslov zaradio odprilike oko $198 miliona samo prošlog meseca. Relativno skoro, igra je izgubila najveću zajednicu van Kine, jer je u Indiji zabranjena. Indijsko ministarstvo elektronike i informatike je tvrdilo da je  igra krala podatke korisnika sa njihovih prostora. I pored ovih komplikacija prihod PUBG Mobile-a nije mnogo pretrpeo. Zbog male potrošnje, unutar igre, indijskih korisnika (stipse) koji čine samo %1.2 ukupnih prihoda.

Ipak, PUBG Mobile je zaradio mnogo manje para ovog septembra ako se za poređenje uzme avgust ove godine. Prema procenama mobilni naslov je u avgustu bio bogatiji za $221 milion. Tron mobilne igre sa najvećim prihodom za mesec septembar ipak je pripao Tencentovoj mobi Honor of Kings. Igra je dostupna u samo par zemalja poput Kine i Tajvana, i zaradila je oko $240 miliona, što je za čak %87 više u poređenju sa septembrom 2019.

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima