Kratka lista najprofitabilnijih esports igrača

Postalo je skoro nemoguće zanemariti isplativost učestvovanja na esports manifestacijama a u ovom tekstu smo izdvojili neke od najuspešnijih esportista na planeti.

  • 0
Crvena zvezda Esports Foto: youtube.com

Igrice odavno nisu samo masivno gubljenje vremena, a sve veći nagradni fondovi se trude da začepe usta svim nevernim roditeljima. Esports profesionalci dokazuju da ovo može da bude itekako validna karijera, a neki igrači su se domogli zarada na kojima bi pozavideli i uspešni moderni sportisti. U nastavku ćemo pogledati neka imena koja su se izdvojila u svojim disciplinama (igrama), i koji, pored zarade na turnirima, uživaju veliku popularnost i skrenuli su pažnju raznih sponzora na gejming.

  • Crimix

Ian ''Crimix'' Porter je američki Call of Duty igrač i najverovatnije najuspešniji profesionalac u istorijii ove franšize. Igrao je za severnoameričke organizacije poput compLexity Gaming, Evil Geniuses, i OpTic Gaming. Crimsix je u dosadašnjoj karijeri zaradio oko $1,158,159 igrajući na oko 150 turnira. On trenutno igra za ekipu Dallas Empire sa kojom je osvojio $1,500,000 na skoro završenoj Call of Duty ligi.

  • Faker

Sledeći je korejski League of Legends igrač kojeg ne treba posebno predstavljati. Li ''Faker'' Seng-hajo, ne može da se pohvali rezultatima zadnjih par sezona ali i pored toga je bez sumnje legendaran LoL igrač. On je jedini, kome je pošlo za rukom, da osvoji tri titule svetskog šampiona, a ovaj podvig niko nije uspeo da ponovi čak i u drugim igrama. Dok je bio u vrhuncu, često je terao i komentatore i navijače da uzvikuju njegovo ime svojim kreativnim potezima, a zato što se često izvlačio iz skoro nemogućih situacija dobio je nadimak ''besmrtni kralj demona''. Li je do sada zaradio oko $1,257,615 a od početka svoje karijere predstavlja korejsku organizaciju SK Telecom T1 (T1).

  • dupreeh

Sledeći takmičar je član najstarije zajednice u esports industriji, Counter Strike-a. Peter ''dupreeh'' Rasmusen igra za neočekivanu gejming silu koja dolazi i rešava stvar, organizaciju Astralis. Još od svog debija 2012. godine, Peter je konstantno dominirao na CSGO sceni, a njegova Danska organizacija je osvajala skoro svaki turnir na kojem se pojavila. Danac je do sada skupio $1,797,822 iz različitih nagradnih fondova.

  • Bugha 

Bugha je prošle godine od skromnog gejmera postao milioner kada je osvojio Fortnite Svetski Kup 2019, i to kao solo igrač, što znači da je čitavih $3,000,000 glavne nagrade otišlo samo u njegov džep. Kajl ''Bugha'' Giersdorf je sa samo 16 godina postao jedan od najuspešnijih gejmera a do sada je skupio $3,153,561.

  • N0tail 

Da smo hteli da izlistamo top deset igrača samo na osnovu zarade, verovatno bi sve pozicije na listi zauzeli Dota 2 igrači. The International je Dota 2 svetsko prvenstvo i ujedno turnir sa najvećim nagradnim fondom u esportsu koji može totalno da vam promeni život. Iz tog razloga, nije ni čudo što najbogatiji gejmer dolazi upravo iz Dote i ekipe OG. Johan ''N0tail'' Sundstein je uspeo sa svojim timom da osvoji ovaj prestižni turnir dva puta zaredom, što nikome do sada nije pošlo za rukom. Pored tih turnira, Johan je osvojio i nekoliko Mejdžor i Majnor titula, što njegovu zaradu dovodi do astronomskih $6,944,322 na oko 120 turnira. Ovogodišnje svetsko prvenstvo je odloženo, tako da nam ostaje da čekamo i vidimo da li OG može da uzme treću titulu, čime bi N0tail sigurno postao najbolji esports igrač svih vremena.

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA