≫ 

Esports organizacija Fnatic najavila novi krug internog finansiranja u iznosu od 10 miliona dolara

Nova runda ulaganja koristiće se za razvoj masivnog Fnatic brenda, a organizacija želi da skupi i $1.3 miliona putem grupnog finansiranja.

  • 0
fnatic-223 Foto: Fnatic.com

Interno finansiranje predvodi Beringea organizacija, zajedno sa postojećim investitorima Unbound, LVL1 Grupa, JHD kao i ključni menadžment tima. Organizacija hoće da održi Fnatic na vrhu esports scene i zaposli novog finansijskog direktora. Kada se sve sabere 35 miliona dolara novog kapitala bi trebalo da bude uloženo u Fnatic.

Glavni direktor za investicije Beringea-e, Keren Mekkormik, je izjavila da iako esports iz godine u godinu raste, industrija je i dalje u periodu adolescencije, a kompanija je posle procene industrije veoma lako odlučila da investira u Fnatic zbog statusa brenda, doslednosti kompanije i komunikacije sa svojim obožavaocima. Biznis je takođe postao globalni lider u efikasnom korišćenju kapitala i izgradio istaknuti tim zadržavajući jasan fokus na ekonomiji i profitabilnosti.

Pored novih ulaganja, organizacija je između ostalog najavila planove za pokretanje kampanje za grupno finansiranje na Crowdcube platformi. Ovaj potez će omogućiti obožavaocima i malim investitorima da poseduju deo Fnatic-a, a procenju se da će minimalna investicija iznositi negde oko 22 dolara.

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA