≫ 

Avganistan zabranio PUBG

Zabrana je trenutno samo privremena.

  • 0
pubg-wallpaper-11 Foto: PUBG Corporation

Avganistanski savez za regulaciju telekomunikacija (ATRA) je danas zvanično objavio da je izdao zabranu popularne pucačine PUBG, baziranu na sveobuhvatnoj procenu zajednice i stručnih organa.

Savez je odluku bazirao na mnogobrojnim sastancima i konferencijama sa ministarstvom unutrašnjih poslova, obrazovanja, zdravlja, religije, komunikacija i nauke. Pre nego što je odluka doneta, vođeni su razgovori sa psiholozima, roditeljima, direktorima obrazovnih ustanova, agencijama za telekomunikacije, aktivistima, pa i samim PUBG gejmerima.

''Odlučili smo da privremeno zabranimo igru zbog evidentnih socijalnih i bezbednostnih implikacija''. izjavio je predsednik avganistanskog saveza za regulaciju telekomunikacija, Omar Mansor Ansari. ''ATRA i dalje vodi aktivnu istragu i traga za dugotrajnim rešenjem.''

Savez se takođe bavi svim igrama koje imaju negativan uticaj na decu i omladinu, i kose se sa društvenim i verskim vrednostima države.

Avganistan nije prva država koja je zabranila PUBG - prestigli su je Nepal, Irak, Jordan, Pakistan i Indija. Jordan je izjavio da igra ima ''negativan uticaj na igrače'', dok ga je Irak proglasio ''štetnim za društvo''.

Iako nije bilo zvanične potvrde, pretpostavlja se da ovaj ban zahvata i PUBG Mobile i PUBG Lite.

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA