CD Projekt RED ucenjen od strane nepoznatih napadača

Kompanija je jutros objavila na tviteru da su hakovani i da napadači traže otkupninu ili će njihovi privatni podaci, izvorni kodovi i drugi fajlovi završiti na internetu ili biti prodati. Ko god stoji iza napada ostavio je i poruku u kojoj objašnjavaju da su nabavili kompletne kopije izvornih kodova sa servera kompanije za Cyberpunk 2077, Witcher 3 i Gwent.

  • 0
Cyberpunk 2077 Foto: CD Projekt Red

U poruci se još dodaje da hakeri poseduju veliki broj administrativnih dokumenata kompanije koji imaju veze sa računovodstvom, pravnim sektorom, ljudskim odnosima i odnosima sa investitorima pored mnogih drugih. Svi serveri su bili enkriptovani ali je Projekt RED uspeo ponovo da ih pokrene. Hakeri su dali kompaniji 48 sati da ih kontaktiraju a ako dogovor ne bude postignut, poslovne tajne će biti ili prodate ili poslate gejming novinarima. U poruci se čini da napadači stavljaju poseban značaj rušenju imidža kompanije, jer se pismo ucene završava sa pretnjom da će javnost konačno videti koliko loše funkcioniše CD Projekt.

Poljska kompanija je odgovorila da neće podleći pretnjama, da još istražuju šta se tačno desilo i da su zatražili pomoć od odgovarajućih službi i predsednika kancelarije za zaštitu ličnih podataka kao i IT forenzičkih specijalista. Koliko je njima poznato podatci korisnika su i dalje sigurni a videćemo kako će se ova drama završiti po kompaniju u naredna dva dana.

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA