Fifin prljav veš ponovo završio u javnosti!

Kanadska stanica CBC News je došla do dokumenta koji je Electronic Arts koristio na marketing prezentaciji, i konačno vidimo pravo lice Fife.

  • 0
Foto: EA Sports/FIFA 21

Na stranicama CBC News-a, pojavio se dokument od preko pedeset strana na kome je prikazana struktura jednog Electronic Arts marketing sastanka, glavne tačke i na šta žele kreatori Fife da se fokusiraju. Dokumente je dostavio anoniman insajder, a ako su informacije tačne, konačno su pale maske o svrsi Fifa Ultimate Team moda.

Jedan od naslova iz dokumenta glasi, ''FUT je temelj i pokušavamo sve što možemo da tamo uputimo igrače''.  Što je totalno suprotno od onoga što je EA pričao različitim medijima iz industrije, kada je pre par godina počela borba protiv mikrotransakcija i lut boksova, a neki od retkih naslovu koji i dalje poseduju ove mehanike su NBA 2K i Fifa.

Zadnjih par godina EA sumanuto brani poziciju da mehanike u njihovim igrama nemaju veze sa kockanjem, ali kada u procurelom dokumentu vidite naslov ''Svi putevi vode u FUT'', jasno je da kompanija ima samo zaradu na umu, dok su poslovne etike negde dalje na listi.

U jednom delu dokumenta može se i pročitati kako kompanija namerno pravi dosadne, i teško dostižne ciljeve, kako bi vam suptilno predložila da je plaćanje najlakši način da dođete do igrača ili nagrade koju želite. Pravni sistem se polako obrušava na EA, a kompanija je već počela da osporava ove informacije i dodaje da su ''izvučene iz konteksta''. Zadnje šta im treba je još jedan argument protiv njih, jer je zabrana njihovih dosadašnjih praksi jako blizu u određenim regionima.

Originalnu reportažu CBC News-a možete pročitati ovde.

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA