Vlada Južne Koreje predložila zakon koji štiti interese esportista

  • 0
Video igre, gejming, igranje

Foto: Unsplash

Član južnokorejskog kongresa je 18. maja predložio zakon koji bi sprečio unilateralno otkazivanje esports turnira od strane organizatora i investitora, bez pravovremenog zvaničnog obaveštenja i konsultacije sa igračima, trenerima, komentatorima i drugim učesnicima.

Takozvani HotS (Heroes of the Storm) zakon je prvi put predložio član korejske demokratske partije, Dong-su Jo, koji želi da ograniči samostalno otkazivanje esports događaja od strane organizatora. Zakon bi uveo obavezno zvanično saopštenje i konsultaciju sa ostalim učesnicima turnira, bar nekoliko meseci unapred.

Jo je istakao da su mnogi esportisti tinejdžeri u ranim 20-im godinama, i da se nalaze u veoma važnoj fazi svoje karijere. Unilateralne odluke organizatora bi mogle da izazovu velike posledice po njihove esports karijere, zbog čega je od izuzetne važnosti da budu zaštićeni zakonom.

HotS zakon je inspirisan incidentom koji se dogodio u decembru 2018. godine, kada je Blizzard Entertainment otkazao Heroes Global Championship (HGC) i Heroes of the Dorm turnire. Kako su otkazani pre zvaničnog obaveštenja, odluka predsednika Blizzard-a je naljutila mnoge organizatore, igrače i trenere. Među njima je bio i korejski sastav Gen.G Esports, koji je u to vreme važio za jedan od najboljih Heroes of the Storm ekipa.

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA