Mladić koji je pokrao esports industriju osuđen na 10 godina robije

Prevara i krađa identiteta su ozbiljna stvar

  • 0
Zatvor, rešetke, ćelija, zatvorenik

Foto ilustracija: Shutterstock

21-godišnji Džošua Malins je osuđen na 10 godina zatvora u američkoj saveznoj državi Džordžija nakon što je priznao 35 krivičnih dela prevare i krađe identiteta.

Dok je još bio u svojim tinejdžerskim godinama, mladi Malins je u više navrata pokušao da prevari i pokrade velike esports organizacije. Za krađu u iznosu od čak 42 milione dolara i ukupno 35 krivičnih dela, Malinsu je propisana zatvorska kazna od 10 godina, uz uslovnu u trajanju od 5 godina.

U periodu od 2016. do 2017. godine, Malins je falsifikovao finansijske izvode, registarske tablice, investicione ugovore, licence i druga dokumenta. Otvarao je račune koristeći tuđe lične podatke i sklapao ugovore u ukupnoj vrednosti od 42 milione dolara, koje nikada nije isplatio.

Tokom njegove avanture u esports industriji, pokušao je da sklopi saradnju sa velikim esports organizacijama kao što su Team Liquid, Riot Games, Rogue i Team Dragon Knights. Zajedno sa dvojicom ''biznis partnera'', Malins je u više navrata pokušao da stupi na profesionalnu League of Legends scenu osnivanjem nekoliko esports ekipa, kao što su Draco, Volume Gaming i Sprout.

U decembru 2017. godine predstavio se kao pravnik ženi u kućnom pritvoru, kojoj je prepisao lažan ček na Audi A5.

Deset godina u zatvoru a nije kraj njegovim nevoljama, jer će posle služenja ove kazne morati da se suoči sa sudom u saveznoj državi Tenisi, gde je optužen za još 4 krivična dela.

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA