Gejming ulepšava svakodnevnicu dečaku sa izuzetno retkom bolešću

Majki ima samo osam godina i zbog svoje retke bolesti je već imao ogroman broj operacija. I pored više nego komplikovanog života, igrice ipak uspevaju da mu stave osmeh na lice.

  • 0
Dete deca karcinom rak obolela od raka bolesna deca leukemija lečenje Foto-ilustracija: Shutterstock

Majki Stračan iz Portsmauta ima misteriozni sindrom koji mu ne dozvoljava da jede, niti da govori. Još od dana kada je bio beba morao je da prođe kroz ogroman broj operacija, ali u ovom periodu se rodila i njegova ljubav prema tehnologiji, a sve je počelo od iPad-a.

Prošle godine, britanska organizacija Make-A-Wish je kontaktirala porodicu iz Portsmauta i odlučila da ispuni jednu želju hrabrom Majkiju. On je naravno izabrao PlayStation 5, koji je prema rečima njegovih roditelja bio pravi dar s neba. Majki je mogao da se igra sa drugarima iz škole i četuje tokom trajanja pandemije.

Prve igre koje su ga zanimale bile su iz žanra trka, i naravno fudbal, ali kada je otkrio Fortnajt, ovo je postala njegova omiljena gejming destinacija. On i njegovi roditelji podržavaju novu kampanju koja želi da skupi dovoljno novca za ispunjavanje 100 dečijih želja.

Za nekoga kao što je Majki, i mnoge mališane sa komplikovanim oboljenjima, gejming znači više od igre. Ovo je prilika da se premeste u njihov svet u kome ograničenja ne postoje, a za mnoge može da bude i linija spasa. Igre su im obezbedile prostor da uživaju u svim prednostima igranja i ostanu povezani sa svojim prijateljima.

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA