≫ 

Vreme čitanja: oko 3 min.

Trenirao na -10, lepio selotejp kao linije, danas je jedan od najboljih tenisera sveta i Novakov prijatelj

M. M.

Vreme čitanja: oko 3 min.

Takođe, "šetao" je najlepše žene sveta...

  • 0
Grigor Dimitrov Foto: Tanjug/AP

Težak je put od dna do vrha, pogotovo ukoliko si na startu osuđen na minimalne uslove i oskudicu koje su svojstvene ovom delu Evrope! Novak Đoković je, naravno, najbolji primer za to, ali i sudbina Grigora Dimitrova takođe nije bila bajna - gledajući taj početak!

Bivši 3. igrač svte,a sada 10. na ATP listi, rođen je u Haskovu - mestu koje trenutno ima nešto manje od 90.000 stanovnika, što mu je bila slaba polazna tačka za tenis, gledajući uslove koje je imao.

Dimitrov trenutno igra na turniru u Rimu protiv Tejlora Frica, a u razgovoru za "The Craig Shapiro Tennis Podcast" dotakao se teških uslova koje je imao kao dete, te priznao da su mu oni bili dodatna motivacija.

- Nije bilo lako. Odrastao sam u veoma maloj teniskoj zajednici. Zimi smo morali da se igramo u školskim salama, ja i moj tata svako jutro smo morali da lepimo selotejp kao linije - rekao je Bugarin i dodao:

- Prozori su bili polomljeni, bilo je -10 stepeni, smrzavali smo se. Bilo je to u školskoj sali gde su igrali rukomet. Morao sam da ustanem svako jutro, a mi smo onda navlačili mreže i dva metalna stuba. I, da, ovako je počinjao moj dan.

Grigor Dimitrov Foto: Tanjug / AP

Dimitrov je ove godine doživeo procvat na ATP listi. Ima 24 pobede i sedam poraza i među 10 je najboljih na svetu, dok je u Brizbejnu ranije ove godine osvojio svoj prvi turnir posle šest godina.

Ukupno ih je osvojio devet tokom karijere. Igrao je polufinala na tri Grend slema, jedino je na Rolan Garosu stizao samo do četvrte runde. Takođe, dobar je prijatelj sa Novakom Đokovićem i sam Nole je otkrio da se ime bugarskog asa pominje u njihovoj kući.


Ono po čemu je popularni Grišo takođe poznat jesu i veze sa najlepšim ženama sveta. Nedavno je viđen i sa Aliz Lim, doskorašnjom devojkom Tonija Parkera s kojim je napustio jednu žurku u Monte Karlu.

Prethodno je užibvao u ljubavi sa Madalinom Geneom, rumunskom glumicom koja je svojevremeno i proglašena za najlepšu na svetu.

Romana Tabak je bila prva poznata devojka Dimitrova. Romana je bivša teniserka koja nije imala značajnu karijeru i bila je Grišina ljubav 2008. godine. Upravo tada je Bugarin osvojio juniorski Vimbldon, ali i njeno srce.

Ova žena sada se bavi politikom i uprkos tome što je njihova romansa kratko trajala ostali su dobri prijatelji. Čak toliko da Romana svojevremeno gleda Dimitrova na pojedinim turnirima.

Pre nego što se pisalo da je Dimitrov imao aferu sa Serenom Vilijams, bugarski teniser je od 2008. do 2012. bio u vezi sa sunarodnicom Simonom Stefanovom. Ni on ni Serena nisu nikada potvrdili da su bili zajedno, mada nikada nisu ni demantovali natpise u javnosti. Navodno, imali su samo kratku aferu pre nego što se Grišo prebacio na Šarapovu.

Grišo i Marija su bili jedan od najpoznatijih sportskih parova u to vreme, a vezu su zvanično potvrdili 2013. u Madridu.

Šarapova je posle otkrila da ju je Dimitrov kontaktirao preko agenta, te da se ona zapitala da li je on uopšte i punoletan. Pamti se i 500 ruža koje je Dimitrov poslao Mariji na jednom turniru, a par je raskunuo 2015. jer je Ruskinja odlučila da se više fokusira na karijeru.

Članica Pusiket Dolsa Nikol Šercinger je bila naredna Grišina ljubav koja je trajala od 2015. do 2019. godine.

I oni su se prvih godinu dana krili od javnosti, da bi u januaru 2016. priznali da su zajedno. Sam teniser je svojevremeno u jednom intervjuu rekao da ga je Nikol vratila na pravi put posle potonuća koje je usledilo zbog raskida sa Šarapovom.

Lolita je ćerka ruskog biznismena i oligarha Eldara Osmanova koji se nalazi među 100 najbogatijih ljudi sveta prema Forbsovoj listi.

Ona je iza sebe već imala brak sa bogatašem Gasparom Avdoljanom u koji je ušla u venčanici od milion dolara, dok je na celokupnu ceremonju, na kojoj je pevala i Lejdi Gaga, potrošeno čak 13 miliona.

Bugarski mediji su pisali i da je posle razvoda uradila nekoliko plastičnih operacija na sebi, a to se posebno odnosi na nos i usne. Takođe, navode da su njih dvoje zajedno bili i pre 2020. kada su zvanično priznali vezu.

(Telegraf

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA