• 0

Američka medijska kompanija ulaže 35 miliona dolara u esports tim

, Telegraf

Kompanija E.W. Scripps će finansirati floridsku esports organizaciju, Misfits Gaming Group, a ovo je samo početak promena u medijskoj sferi.

  • 0

Foto: Misfits Gaming

Scripps će inicijalno uložiti 10 miliona dolara u Misfits Gaming organizaciju koja je vlasnik ekipa koje se takmiče u nekim od najpopularnijih esports liga. Organizacija poseduje Florida Mutineers ekipu u Call of Duty-u, i Overwatch franšizu Florida Mayhem. Misfits Gaming se takmiči i u League of Legends-u, a ova investicija bi trebala da omogući Scripps-u da distribuira Misfits sadržaje preko njihovih TV kanala u Floridi i širom SAD-a. Scripps je četvrta najveća lokalna TV kompanija u zemlji.

CEO i jedan od osnivača MGG-a je izjavio da će ovaj potez olakšati ekipi da pridobije nove Gen Z i milenijal obožavaoce i navijače, a u saradnji sa Scripps-om će kreirati i emitovati programe posvećene njihovoj ciljnoj grupi. Scripps će i imenovati novog člana MGG upravnog odbora. Predsednik Scripps kompanije je prokomentarisao da se kompanija mora brzo navikavati na promenu ponašanja svojih korisnika, i da bi ova saradnja trebala da dopre do novih potrošača.

Misfits Gaming Group je prošle godine sklopio i partnerstvo sa dva NBA tima iz države Florida. Majami Hit i Orlando Medžik su franšize koje će proširiti svoje komercijalne mogućnosti širom Floride.

Podelite vest:

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima