Profesionalna Valorant igračica dobila tri meseca zabranu takmičenja

Slaze je suspendovana pred VCT: Game Changers turnir jer se na sumnjiv način probijala kroz Competitive Valorant rankove.

  • 0
valorant-224 Foto: Riot Games

Riot Games pokušava da reši problem sa takozvanim ”busevima”, odnosno igračima koji namerno igraju sa varalicama kako bi izbegli ban dok se penju kroz rankove. Tako je otkriveno da je Sofija ”Slaze” Ramirez više puta bila u kompetitivnom timu sa varalicama, iako ju je sistem za detektovanje varalica upozoravao.

U periodu od 28 dana, Riot objašnjava da je Sofija zaradila oko 77% njenog ukupnog MMR-a dok je igrala mečeve zajedno sa varalicom. Ovo čini i 60% ukupnog broja Competitive mečeva. Kao rezultat ovakvog ponašanja, Ramirezova ne sme igrati tri meseca za nijednu asocijaciju ili tim koji je povezan sa takmičenjima koje Riot organizuje.

Slaze se obratila na socijalnim mrežama tvrdeći da su Riot-ove optužbe pogrešne, i da je neko sa vezama u studiju namerno cilja. Prema njoj, osoba kojoj se ona ne dopada radi u odeljenju za varanje. U svakom slučaju Slaze nećemo videti na Valorant Champions Tour Game Changers turniru, na kojem je trebala da igra za ekipu Polaris.

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA