• 0

Hrskava pizza kalcona

Preklopite pizzu i neka ukusan fil bude iznenađenje za goste!

  • 0

Sastojci:

Testo:
- 300 g brašna
- 20 g kvasca
- 2 kašike maslinovog ulja
- 1 kašika soli
- 2 dl vode mlake

Nadev:
- 100 g kečapa
- 200 g trapista
- 150 g praške šunke ili salame
- origano
- so
- 2 kašike maslinovog ulja

U činiju staviti brašno, a u posebnu činiju izmrviti kvasac, dodati mlake vode (oko 1 dl), so i maslinovo ulje i promešati pa ostaviti malo da stoji. Kada kvasac nabubri dodati u brašno i ostatak vode i mesiti varjačom.

Testo možete premesitii i podeliti na dva jednaka dela ili napraviti jednu veću kalconu. Ostaviti testo da odmara toliko dok ne iseckate šunku i izrendate sir. Potom razviti tanko u krug, premazati ravnomerno kečapom, poređati šunku i preko rendani sir, so, origano i preliti sa malo maslinovog ulja, presaviti na pola, spojiti ivice i poprskati malo sa vodom odozgo.

Možete i praviti manje kalcone.Od testa odvajati loptice,razvijati ih oklagijom u krugove,stavljati nadev i preklapati. Odozgo posuti parmezanom ili trapistom. Peći na 220°C oko 20 min.

(Telegraf.rs)

 

 

Komentari

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima