• 0

Kaserole sa slaninom i povrćem

Naš predlog za porodični ručak su kaserole - francusko jelo koje se pravi u tepsiji.

  • 0

Sastojci:
- 170 g rezanaca

- 450 g slanine, kockice
- 1/3 šolje naseckane zelene paprike
- 1/3 šolje naseckanog luka
- 1 kašičica soli
- 1/2 kašičice origana
- 1/2 kašičice sušene majčine dušice
- 1/8 kašičice bibera
- 500 g paradajza
- 100 g trapist sira
Priprema:
Skuvajte rezance u posoljenoj vodi po uputstvu sa kese. U velikom tiganju ispecite slaninicu na srednjoj vatri dok ne porumeni i ne postane hrskava. Izvadite slaninicu i ostavite da se ocedi na papirnom ubrusu.
Uzmite dve kašike masti koje je ostala od pečenja i u njoj propržite zelenu papriku, luk, origano i biber. Pecite 5 minuta, zatim dodajte i paradajz iz konzerve. Povremeno mešajte i ostavite da provri. Kada provri, smanjite vatru i neka se krčka još 10 minuta. Pomešajte sa rezancima i prvom polovinom slanine koju ste pripremili.
U vatrostalnu posudu sipajte pripremljene kaserole, narendajte trapist sir i poređajte drugu polovinu slanine. Zapecite u rerni zagreanoj na 280°C, 10-15 minuta ili dok se sir ne istopi.
(Telegraf.rs)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima