Šnicla od povrća sa celerom
Ove šnicle možete servirati isto kako servirate burgere od mesa!
Sastojci:
- 500 g krompira
- 50 g graška
- 50 g kelja
- 100 g celera
- 2 zumanceta
- 50 g maslac
- 2 dl mleka
- 2 kocke kokošje supe
- 50 g brašna
- biber
- so
Za pohovanje:
- 2 jaja
- 2 belanceta
- brašno
- ulje
- prezle
Priprema:
Povrće očistiti, skuvati, ohladiti i isitniti, a krompir propasirati. Na ugrejani maslac staviti brašno, dobro promešati, zaliti mlekom, dodati kocke supe i kuvati 10 minuta, dok se ne dobije bešamel-sos. U dobijenu smesu dodati pasirani krompir, povrće, žumanca i biber. Sve dobro izmešati i oblikovati pljeskavice. Uvaljajte ih u brasno, jaja, prezle i pržite na vrućem ulju.
(Telegraf.rs)
Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).
Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.