• 0
 ≫ 

Šnicla od povrća sa celerom

 ≫ 

Ove šnicle možete servirati isto kako servirate burgere od mesa!

  • 0

Sastojci:

- 500 g krompira

- 100 g šargarepe
- 50 g graška
- 50 g kelja
- 100 g celera
- 2 zumanceta
- 50 g maslac
- 2 dl mleka
- 2 kocke kokošje supe
- 50 g brašna
- biber
- so

Za pohovanje:
- 2 jaja
- 2 belanceta
- brašno
- ulje
- prezle

Priprema:

Povrće očistiti, skuvati, ohladiti i isitniti, a krompir propasirati. Na ugrejani maslac staviti brašno, dobro promešati, zaliti mlekom, dodati kocke supe i kuvati 10 minuta, dok se ne dobije bešamel-sos. U dobijenu smesu dodati pasirani krompir, povrće, žumanca i biber. Sve dobro izmešati i oblikovati pljeskavice. Uvaljajte ih u brasno, jaja, prezle i pržite na vrućem ulju.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Ne želim da budem informisan
Ok