• 0

Šnicla od povrća sa celerom

Ove šnicle možete servirati isto kako servirate burgere od mesa!

  • 0

Sastojci:

- 500 g krompira

- 100 g šargarepe
- 50 g graška
- 50 g kelja
- 100 g celera
- 2 zumanceta
- 50 g maslac
- 2 dl mleka
- 2 kocke kokošje supe
- 50 g brašna
- biber
- so

Za pohovanje:
- 2 jaja
- 2 belanceta
- brašno
- ulje
- prezle

Priprema:

Povrće očistiti, skuvati, ohladiti i isitniti, a krompir propasirati. Na ugrejani maslac staviti brašno, dobro promešati, zaliti mlekom, dodati kocke supe i kuvati 10 minuta, dok se ne dobije bešamel-sos. U dobijenu smesu dodati pasirani krompir, povrće, žumanca i biber. Sve dobro izmešati i oblikovati pljeskavice. Uvaljajte ih u brasno, jaja, prezle i pržite na vrućem ulju.

(Telegraf.rs)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima