Hrskava i bogato začinjena marokanska jagnjetina
Sastojci:
- prstohvat šafrana
- 1 kašičica mlevenog đumbira
- 1 kašičica mlevenog bibera
- 1/2 kašičice mlevenog kima
- 1 kašičica slatke paprike
- 1 kašika mlevenog belog luka
- kašika soli
- 3 kašike maslinovog ulja
- 1500 g jagnjeće lopatice, prepolovljene na dva komada
- 1 šoljica naseckanog luka
- 3 šoljice teleće ili pileće supe
- 2/3 šoljice naseckanog svežeg peršuna
Za dekoraciju:
- 450 g zelenih maslina, bez koštica
- 3 do 5 kašika svežeg soka od limuna
Priprema:
U maloj činiji kombinujte šafran, đumbir, biber, kim, papriku, beli luk, so i 2 kašike ulja. Mešajte dok ne dobijete ujednačenu smesu. Dobijenom smesom prelite meso koje ste stavili u posudu. Dobro utrljajte.
Na kašiki zagrejanog maslinovog ulja zapecite meso. Pecite 2-3 minuta pa dodajte luk. Pustite neka se kuva još 2 minuta. Dodajte supu i preostale začine pa pustite da prokuva. Smanjite temperaturu i ostavite da se lagano kuva nepoklopljeno, sve dok meso ne postane vrlo mekano, oko 2 sata. Uklonite meso i stavite na oval.
Iz tečnosti uklonite grube čestice. Dodajte masline, pojačajte vatru i kuvajte oko 10 minuta. Dodajte sok od limuna. Trideset minuta pre nego što ćete poslužiti, ugrejte rernu na 200°C. Poslažite meso u plitki kalup i zapecite ga dok ne postane lagano hrskavo, 15 do 20 minuta. Ukrasite peršunom i poslužite.
(Telegraf.rs)
Video: Institut "Dedinje", zahvat zamene plućne valvule bez otvaranja grudnog koša
Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.
Viktor. Troicki.
Mira. MISE
Podelite komentar