Čorba od telećeg mesa i šargarepe
Ova čorba može da bude kompletan obrok uz sir i tost od integralnog hleba.
Sastojci:
- 300 g telećeg mesa
- 50 g sveže bamije ili zelene boranije
- 30 g putera
- 1/2 dl pavlake
- 80 g šargarepe
- malo peršuna i luka
- 30 g brašna
- 2 žumanca
- 100 g limuna
- so i biber
Priprema:
Teleće meso izrezati na male kockice. U tiganju zagrejati masnoću, pa u nju dodati meso i sitno seckano povrće, zatim lagano dinstati. Kada meso blago porumeni, dodati brašno, pa sve prebaciti u lonac i zaliti vodom, dodati svežu bamiju, biber i so. Kuvati. Za to vreme od žumanaca i pavlake umutiti jednoličnu masu, koju treba dodati čorbi pred kraj kuvanja.
Posle toga čorba više ne sme da vri. Uz čorbu se služi limun isečen na kriške.
(Telegraf.rs)
Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.