• 0

Čorba od telećeg mesa i šargarepe

Ova čorba može da bude kompletan obrok uz sir i tost od integralnog hleba.

  • 0

Sastojci:

- 300 g telećeg mesa
- 50 g sveže bamije ili zelene boranije
- 30 g putera
- 1/2 dl pavlake
- 80 g šargarepe
- malo peršuna i luka
- 30 g brašna
- 2 žumanca
- 100 g limuna
- so i biber

Priprema:
Teleće meso izrezati na male kockice. U tiganju zagrejati masnoću, pa u nju dodati meso i sitno seckano povrće, zatim lagano dinstati. Kada meso blago porumeni, dodati brašno, pa sve prebaciti u lonac i zaliti vodom, dodati svežu bamiju, biber i so. Kuvati. Za to vreme od žumanaca i pavlake umutiti jednoličnu masu, koju treba dodati čorbi pred kraj kuvanja.
Posle toga čorba više ne sme da vri. Uz čorbu se služi limun isečen na kriške.

(Telegraf.rs)

Komentari

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima