Preukusne lazanje s mlevenim mesom

Svideće vam se ovaj italijanski zalogaj!

  • 0

Sastojci:

- 1 pakovanje (od 500 g) testenine za lazanje

- 150 g kačkavalja

Za nadev:

- 500 g mlevenog mesa

- ½ šoljice od crne kafe pirinča

- 2 komada crnog luka

- 1 kašika začina

- so i biber

Za bešamel preliv:

- 100 g maslaca

- 2 kašike brašna

- 600 ml mleka

- 1 kašika začina

- soli po ukusu

Priprema:

Bešamel sos:

Na tihoj vatri istopiti maslac. Dodati brašno i propržiti dok ne poprimi smedju boju. Šerpu skunuti s vatre, pa uz stalno mešanje dodati mlako mleko. Vratiti šerpu na vatru, stalno mešati i sačekati da provri. Dobijen sos koristiti kao preliv.

Izrada nadeva:

Mleveno meso izručiti u dublju posudu. Dodati sitno iseckan crni luk u koji se unapred pomešaju začini. Postepeno zahvatajući mleveno meso promešati i smesu izjednačiti. Pirinač oprati i dodati smesi pa ponovo promešati. Dobijenu smesu koristiti kao nadev.

Izrada lazanja:

Listove testenine za lazanje nakvasiti vodom. U četvrtastu vatrostalnu posudu sa poklopcem poređati vlažne listove testenine tako da pokrije dno posude. Tako dobijate prvu koru na koju stavite nadev, a zatim postavite drugu koru. Isto ponoviti dok ne potrošite sve testenine i nadev. Kada je ređanje završeno iseći na željene parčiće i posuti prelivom. Sačekati par minuta da jelo upije preliv.

Posudu poklopiti. Pripremljeno staviti u rernu unapred zagrejanu na temperaturi od 180°C da se lagano kuva. Pred kraj kuvanja skinuti poklopac, posuti rendanim kačkavaljem i ostaviti da se zapeče par minuta.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA