≫ 

Pačetina u sosu od meda, sa lukom i jabukama

Pripremite i uživajte u posebnim aromama!

  • 0

Sastojci:

- 1 kom pačećih prsa

- 1 luk srednje veličine

- 1 kašika meda

- 1 jabuka (kiselija)

- 1 dl soka od pomorandže

- 50 g maslaca

- 1 kašika konjaka

Priprema:

Jabuku oljuštiti, prepoloviti i iseći na kolutove, a luk sitno iseckati. Pačetinu sa strane gde je koža zarezati u cik-cak, ali ne previše duboko i staviti u teflon da se peče, ali ne dodavati mast, jer će ona da pusti veću količinu masti. Peći sa strane gde je koža 5 minuta, pa okrenuti i peći još 5 minuta, i ovo ponoviti dva puta. Meso odložiti sa strane, iz teflona izliti svu onu mast, obrisati ga kuhinjskim papirom, dodati kocku maslaca, pa propržiti luk da postane staklast. Dodati mu med, konjak i sok od pomorandže i na kraju još kockicu maslaca. Sve mešati i kuvati na tihoj vatri 3 min.

Dodati pačetinu i kuvati sve jos 3-4 minuta. U posebnom tiganju, u međuvremenu, na maslacu dinstati jabuke, dok ne dobiju lepu zlatnu boju.Pačetinu iseći na režnjeve pa ređati, komad mesa, komad jabuke, pa sve preliti sosom od luka i meda. Služiti uz pire krompir i neko crveno vino.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA